svogūnas

32 articles

Gaivios pomidorų salotos su grietine ir smulkiai pjaustytais svogūnais, šašlykai su svogūnais ir actu, o gal svogūnuose besimaudanti silkė su virtomis šviežio derliaus bulvėmis? Jokių abejonių – svogūnai tinka visur ir visada, ypatingai ruošiant gardžiausius vasaros patiekalus. Vienintelė bėda – kai...

Italai turi begalę rūšių itališkų makaronų, o lietuviai – skrylius. Žinoma, skryliai į Lietuvą atkeliavo iš tos pačios Italijos, tik lietuviai juos pritaikė savam skoniui. Skrylių paruošimas atima šiek tiek laiko, tačiau vienu kartu galima pagaminti didesnę porciją ir kitą dieną pašildyti keptuvėje ...

Kiekvieną kartą ruošiant vištieną indiškai sklindantis prieskonių aromatas tiesiog užburia. Nors pagal autentišką receptą reikėtų naudoti vištienos šlaunelių mėsą, tačiau naudojant vištienos krūtinėlę troškinys – taip pat be galo skanus. Vištienos filė išlieka tikrai sultinga ir minkšta dėl nuostaba...