Išlindę pirmieji saulės spinduliai ir vis labiau džiuginantys šiltėjantys orai ne vieną paskatino nupūsti dulkes nuo žiemojusių kepsninių ir jau atidaryti grilio sezoną. Ant grotelių šonus kaitinantys skaniausi šonkauliukai ir sultingi kepsniai – kas galėtų atsispirti šiam gardžiam malonumui?
grilinimas
13 articles
Grilinimas terasoje baigėsi mažiausiai 100 tūkst. eurų nuostoliu: kokių klaidų nedaryti kepant kepsnius savame kieme (1)
Prasidėjus paskutiniam vasaros mėnesiui, tikrai norėsite ją dar pačiupti už uodegos. Daugybės veiklų, kurias dar norėsite nuveikti, sąraše, žinoma, yra kepsnių kepimas savo kieme ar terasoje. Tačiau taip pramogaudami privalote būti itin atsargūs ir saugoti savo turtą, nes būtent kepsnių kepimas sava...
Lauko kepsnių sezoną atidarėme jau prieš mėnesį ar daugiau, todėl tikrai turėjome spėti pamatyti savo senų kepsninių trūkumus. Tačiau prieš ruošiantis pirkti naują, reikia atlikti tam tikrus namų darbus, kad naujasis pirkinys pateisintų jūsų poreikius, lūkesčius ir, kad dėl jo naudojimo negautumėte ...
Jau penktadienį vakare norisi atsipalaiduoti ir pramogauti. Jeigu tai ketinate daryti su draugais savo nuosavoje terasoje ar balkone, turėtumėte žinoti, kokiais atvejais už tokias pramogas galite gauti baudą. Taip – nepaisant to, kad vakarėlį kelsite savo nuosavybės ribose, yra tam tikros taisyklės,...
Orai lepina šiluma, o ši savaitė dar pasibaigs ir ilguoju savaitgaliu, taigi – bus puiki proga ištraukti kepsnines. Ypač, kai prekybos tinklas „Iki“ jau pasirūpino sutaupyti padedančiais pasiūlymais. Pavyzdžiui, „Iki“ parduotuvėse iki šio mėnesio pabaigos bus taikomos nuolaidos anglims, grilio prekė...
Prasidėjęs grilio sezonas vilioja atvirame ore pasigaminti įvairių skirtingų patiekalų bei garnyrų: sultingą vištieną, šviežias daržoves, jūros gėrybes. Vis dėlto, kad paruoštumėte kuo gardesnius patiekalus, pravartu žinoti ir kelias skirtingų patiekalų gaminimo gudrybes: kaip priderinti tinkamus ma...
„Kamado BONO“ kepsninę, neabejotinai, matęs ar apie ją girdėjęs kiekvienas, besidomintis maisto gamyba ir grilinimo kultūra. Tačiau ne visi iki šiol žino, kad šis, lyg virusas sparčiai išpopuliarėjęs, prekinis ženklas – lietuvių kūrinys.
Žinomas virtuvės šefas išdavė tobulo skonio šonkauliukų receptą: be jokio vargo tapsite vakaro griliaus žvaigžde (21)
Nors pirmasis rudens mėnuo jau baigėsi, griliaus ir iškylų mėgėjai iš tiesų gali pasidžiaugti kone idealiomis sąlygomis būti gamtoje, ar šedevrais nuo kepsninės džiaugtis namų terasose. Tiesa, keičiantis sezonui garsūs šefai ragina rinktis kiek kitokius patiekalus bei nepamiršti kelių taisyklių, kur...
Sultingas, aukštos kokybės ir puikiai paruoštas mėsos kepsnys suvilioja ne vieną. Ir jei galvojate, jog toks patiekalas prieinamas tik restoranuose, klystate. Ryškaus aromato ir skonio mėsą nesunkiai pagaminsite ir namuose, tereikia žinoti, kokią mėsos dalį rinktis ir kokį gaminimo būdą taikyti. O j...
Maisto gaminimas kepsninėje – viena dažniausių pramogų šiltuoju metų laiku. Pasak Barbekiu kepėjų asociacijos prezidentės Halinos Bovševič, kepimas grilyje mums tampa puikia dingstimi sustoti ir neskubant mėgautis maloniai bėgančiu laiku.
„Pakelkite rankas, kas iš Jūsų esate kepę šakotį... lažinuosi, kad nedaugelis. Mes kepėm irgi pirmą kartą. Pirmas „blynas“ nebuvo pridegęs, jis buvo užsidegęs, bet šiek tiek patvarkėm ir bandėm vėl, ir pavyko!“, – taip savo patirtį aprašo Alina Juodienė feisbuko grupėje „Lithuania Grilling and Smoki...
„Ilgą laiką lietuviai buvo tik griliuotojai, tai yra jų meniu apsiribodavo tradiciniu šašlyku, vištos sparneliais, dešrelėmis. Tačiau pastaraisiais metais į Lietuvą plūstelėjo „barbekiu“ kultūros banga iš Vakarų: keitėsi restoranų meniu, atsirado daug daugiafunkcinių grilių ir rūkyklų, susikūrė akty...
Šeštadienį, gegužės 11 dieną, per Ogmios miesto teritoriją pasklido gardaus dūmo aromatas – čia po atviru dangumi jau trečius metus vyko didelio gurmanų ir grilio mėgėjų dėmesio sulaukianti šventė „We Will Grill“.