bulvė

0 articles

Ko gero nėra namų, kuriuose lietuvių nuo seno numylėta daržovė – bulvė – nebūtų mėgstama ir dažnai naudojama virtuvėje. Didžiausio lietuviško prekybos tinklo duomenimis, šalies gyventojai šią daržovę renkasi vis dažniau, o šiemet jau spėjo įsigyti net penktadaliu daugiau bulvių nei prieš du metus. N...

Jurgita Naglienė

Plungės šv. Jono krikštytojo bažnyčios pašonėje įsikūrusi „Kvietka In“ plačiai atvėrė savo duris visiems, norintiems geriau pažinti paslaptingą naudingųjų augalų pasaulį. Po jį į gėlių ir dovanų saloną susirinkusias moteris vedžiojo žoliautoja Giedrė Bružienė, atvykusi iš Gerduvėnų kaimo, esančio ša...

Roma Macijauskaitė

Bulvė – viena populiariausių mūsų kraštų daržovių. Apie ją galima išgirsti įvairių nuomonių, dažniausiai – kad tai yra nesveikas ir itin kaloringas produktas, todėl bulvių patiekalų reikėtų vartoti kuo mažiau. Kas čia tiesa, o kas – nelabai, teiraujuosi dietistės, mitybos specialistės, tinklaraščio ...

Nutukimas – viena didžiausių mūsų laikų sveikatos bėdų, bet dideli pokyčiai prasideda nuo mažų žingsnelių. Minėdami Pasaulinę nutukimo dieną, pabandykime žengti bent vieną iš šių sveiko maisto technologės Ramintos Bogušienės siūlomų žingsnių, padedančių išsaugoti normalų kūno svorį.

Balandžio 25-ąją minima Daržų diena, simboliškai primenanti kaip sveika mėgautis teikiamomis žemės gėrybėmis. Juk daržovės – ypatingai vertinga maisto raciono dalis. Ne veltui sveikos gyvensenos specialistai sako, jog daržovės lėkštėje turėtų užimti pagrindinę vietą. Tad kokių daržovių tautiečiai nu...

Bulvė – pakankamai maistingas ir naudingas produktas. Iš bulvių galima pagaminti daugybę nuostabių patiekalų, kurie nudžiugins artimųjų skrandžius. Vis dėlto, ši „žemės dovana“ turi ir daugiau panaudojimo būdų, kurie visiškai nesusiję su mityba. Pavyzdžiui, bulvę galima dėti į avalynę. Kam to reikia...