augalinė mityba

28 articles

Jonathan Gilbert, Leslie Patton, Agnieszka de Sousa

Pasaulio vartotojai nuo pat pirmųjų pandemijos dienų sumažino mėsos vartojimą. 2022 metais krito jautienos paklausa, ir nors infliacija vėsta, visi ženklai rodo, jog spaudimas ir šiais metais bus jaučiamas, ypač kai kuriose pasaulio šalyse, kur mėsos valgoma daug.

Kalbino Kristina Ciparytė, parengė Akvilė Bružinskaitė

Nuo 2014 metų vykstantis pasaulinis augalinio sausio iššūkis jau devintą kartą kviečia visuomenę metus pradėti mėnesį vartojant tik augalinės kilmės maistą. Toks iššūkis, pasak specialistų, naudingas ne tik sveikatai, bet ir aplinkai, kurioje gyvename, bei gyvūnams. Išbandyti veganišką mitybą praėju...

„Žinių radijas“, parengė Evelina Laučiūtė

Remiantis Pasaulinės sveikatos organizacijos (PSO) duomenimis, lietuviai suvartoja apie tris kartus daugiau mėsos nei yra rekomenduojama. Esame mėsos šalis – tai atsispindi mūsų tradicinėje virtuvėje ir kasdieniuose įpročiuose. Tačiau netvarus mėsos produktų vartojimas ne tik kenkia sveikatai, bet i...

Jau šį savaitgalį sostinėje prasidės kalėdinių mugių maratonas. Pirmoji jų – šeštadienį ir sekmadienį prekybos centre „Panorama“ vyksianti „Vegfest LT“ kalėdinė mugė. Joje stendus turės beveik 70 dalyvių iš Lietuvos ir užsienio. Renginio tikslas – populiarinti veganizmą, augalinę mitybą, sveikatingu...

Akvilė Bružinskaitė

Vegetarizmas, veganizmas ar žaliavalgystė – skeptikams tėra mada, kitiems – mitybos principai, kuriais vadovaujamasi dėl ekologinių, moralinių ir kitų priežasčių. Gydytojai į šiuos mitybos būdus žvelgia atsargiai. Pasak jų, žmogaus organizmas prie tokio raciono priprasti gali, tačiau rizikų yra.