Amandus

7 articles

Akvilė Bružinskaitė

Šaltibarščiai – patiekalas, karštą vasaros dieną viliojantis kiekvieną lietuvį. Pamažu šią sriubą prisijaukina ir užsieniečiai, užsukantys pasisvečiuoti Lietuvoje. O išsiilgusiems ar ieškantiems įmantrių skonių, „Amandus“ restorano šefai Pavels Matveks ir Paulius Lenkšas dalijasi netradicinių šaltib...

Toma Miknevičienė

Vienas geriausių Lietuvos šefų Deivydas Praspaliauskas neslepia – dukros gimimas kaip reikiant pakoregavo kruopščiai sudėliotus jo gyvenimo planus. Tuo metu pasaulį apėmusi pandemija grasino sužlugdyti verslą, tad reikėjo sukti galvą, kaip išsilaikyti pačiam ir pasirūpinti visu restorano kolektyvu. ...

Sostinės Užupio rajone atidarytas dukart geriausio Lietuvos virėjo vardo ir daug kitų titulų savininko Deivydo Praspaliausko restoranas „ Amandus “. Pavasarį šalyje įvestas karantinas privertė garsų virtuvės šefą uždaryti išpuoselėtą to paties pavadinimo restoraną Vilniaus senamiestyje, bet tuo pači...