Ruošiatės vakarėliui, iškylai ar filmų vakarui, – gaminkite takus su krevetėmis. Nuostabaus skonio gaivus užkandis yra tai, ko jums reikia. Takai su krevetėmis puikiai tinka ir šventiniam stalui.
aliejus kepimui
9 articles
Kalafioro kepsnys – ne tik žaliavalgiams. Šio patiekalo verta paragauti kiekvienam, norinčiam paįvairinti savo valgiaraštį. Nuostabiai skanus kalafioro kepsnys patiks ir svečiams.
Smidrų sriuba – pavasariškas patiekalas. Nuostabi spalva, kreminė tekstūra ir gardžios emapanados – šio patiekalo tikrai norėsite paragauti. Smidrų sriubą patiekite, kol karšta.
Ruošdami pietums vištieną troškinkite ją sultinyje – ji bus sultinga, prisigėrusi gardžių skonių ir aromatų. Šis patiekalas patinka ir vaikams. Troškintą vištieną patiekite, kol karšta.
Šiam užkandžiui paruošti reikės rūkyto upėtakio ir daržovių. Iš daržovių paruošite salsą, o kai ši atvės, ja papuošite žuvies juosteles. Be galo gardus užkandis su rūkytu upėtakiu pravers ruošiantiems šventinį stalą.
Grietinėlės padaže troškintos vištienos šlaunelės – ypatingai skanus patiekalas. Mėsa bus sultinga ir minkšta. Patiekite vištienos šlauneles su mėgstamu garnyru.
Išsirinkti aliejų sunkiau nei serialą „Netflix“ – tenka atsižvelgti į daugybę veiksnių: polifenolių kiekį, spaudimo būdą ir kt. Apsispręsti padės dietologų komentarai ir rekomendacijos, rašo womenshealth.com.au.
Visi gyventojai namuose turi aliejaus, kurį naudoja kepimui, todėl daugeliui kyla klausimas, ką su tuo aliejumi daryti po to? Dažnai panaudotas aliejus pilamas tiesiog į kriauklę arba kanalizaciją, tačiau to daryti negalima. Tai kurgi jį dėti?
Aliejaus someljė Liana Davletšina ir sveikatos ugdymo specialistas Artiomas Šabajevas atsakė į klausimą, ar galima kepti alyvuogių aliejuje ir ar neprarandamos jo naudingosios savybės?