Šviežių bulvyčių sezonas prasidėjo, tad gaminame šviežių bulvių salotas su tzatziki padažu. Šiam patiekalui puikaus skonio suteikė tzatziki padažas, kuriam reikia graikiško jogurto, bet tinka ir kitas natūralus. Svarbiausia, kad nebūtų skystas. Galite pasirinkti vegetarišką variantą ir nedėti jokios...
agurkas
17 articles
Agurkų ir kivių salsa – tobulas užkandis. Galima valgyti vieną, galima kaip garnyrą. Agurkų ir kivių salsą papuoškite mėtos lapeliais.
Ar žinojote tai? Nedidelis veiksmas, o daržovės skonis iškart pasikeičia.
Vos saulė stipriau pašviečia – ir pietų metas be šaltibarščių tampa sunkiai įsivaizduojamu. Tiek nuosavose virtuvėse, tiek kavinėse meniu prisipildo būtent jais. Šaltibarščiai jau tapę nacionaline lietuvių sriuba. Tačiau ar tikrai šis patiekalas yra naudingas mūsų sveikatai – DELFI Maistas skaitytoj...
Nuostabi daržovė tas agurkas: ir pasotins, ir pagirdys – juk yra viena vendeningiausių. Be to, turi labai mažai kalorijų – tikras lobis lieknėjantiems ir saugantiems kūno linijas. Būtent todėl šiltomis dienomis agurkas yra nepakeičiamas! Tekste rasite įvairiausių receptų su agurkais: šviežių bulvyči...
Agurkuose gausu įvairių antioksidantų. Vieni iš jų – flavonoidai, kurie mažina širdies ir kraujagyslių ligų riziką. Sudėtyje esantis vitaminas K tiesiog būtinas kaulams, o sėklos gerina kraujo kokybę. Ką jau kalbėti apie tai, kad agurkas – viena mažiausiai kalorijų turinti daržovė. Tad kviečiame pla...
Kiekvienos vasaros karaliai – šaltibarščiai. Alfas atskleis, kaip juos pagaminti taip, kad jie atsiskleistų naujais skoniais ir be žado paliktų visus ragaujančius.
Sunku įsivaizduoti Lietuvą be agurkų, kurie aprūpina organizmą vandeniu, gydo saulės nudegimus, šalina toksinus, gerina virškinimą ir netgi lieknina. Ši daržovė itin dera su citrinomis, kurios taip pat pasižymi dešimtimis sveikatai naudingų savybių. Maisto gamybos ekspertė Brigita Baratinskaitė dali...
Tikriausiai jūs, kaip ir daugelis lietuvių, labai mėgstate raugintas daržoves. Ir, žinoma, raugintus agurkus. Bet jūs net neįsivaizduojate, kokie jie iš tiesų yra naudingi mūsų organizmui.
Nuo neatmenamų laikų lietuviai buvo įvairias miško gėrybes, įskaitant ir uogas, vertinanti ir mėgstanti tauta. Tą liudija ne tik mūsų uogavimo įpročiai, bet ir kelias dienas trukdavę uogienės virimo procesai. Nors jaunoji karta vis mažiau skiria laiko šiam neįprastam, tačiau gardžiam maistui, vis ti...
Lietuvių pamėgtas skanėstas – agurkas su medumi: mitybos specialistė paaiškino, kada jį valgyti sveika (31)
Norisi kažko skanaus, bet nieko nėra šaldytuve? Tokiu atveju neretai griebiamės už paskutinio šiaudo: visiškai lengvo, tačiau jau nuo senų laikų Lietuvoje gerai žinomo skanėsto – agurko su medumi. Ar toks derinys sveikas, kada jį geriausia valgyti ir kam vengti, pasakojo natūropatinės mitybos specia...
Tai salotos idealiai tinkančios sunaudoti užsilikusią vištieną. O jei tokios ir neturite, pirktinė kepta višta taip pat tiks kuo puikiausiai. Salotos ne tik gaivios, bet kartu ir sočios. Tai labai geras derinys lengvai, bet sočiai vakarienei.
Viename iš pirmųjų kulinarinių festivalių – Agurkų šventėje Kėdainiuose – šiemet ant grilio bus čirškinama, skrudinama 22 metrai dešros, 22 kilogramai šviežių bulvyčių ir ruošiama 22 kilogramai net vienuolikos skirtingų rūšių agurkų salotų. Šventės organizatoriai tikisi pavaišinti ne mažiau kaip 400...